Maavanem Kaido Kaasik väisas Muhu valda (4)

MÕTTEID VAHETAMAS: Poepidaja ja kalur Kalle Kreis räägib maavanem Kaido Kaasikule ettevõtluse alustamise keerukusest. Foto: Ivika Laanet

MÕTTEID VAHETAMAS: Poepidaja ja kalur Kalle Kreis räägib maavanem Kaido Kaasikule ettevõtluse alustamise keerukusest. Foto: Ivika Laanet

Kolmapäeval külastasid Muhu valda Saare maavanem Kaido Kaasik, maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Agne Peetersoo ning arendusnõunik Karl Tiitson.

Visiidi käigus kohtuti vallavanema, vallaametnike ja ettevõtjatega. Visiidi eesmärk oli ülevaate saamine valla majanduselust ja osutatavatest avalikest teenustest.

“Muhu saar on tõeline pärl Eesti saarte hulgas,” ütles maavanem Kaasik pärast visiiti, lisades, et Muhu valda selle läbimõeldud ja stabiilse arendustegevusega, kus on arvestatud kõigi elanike heaoluga, võib teistele omavalitsustele julgelt eeskujuks tuua.

Muhu valla üks probleeme on eluruumide vähesus, kuid ka siin on vallal olemas plaan, kuidas olukorda leevendada. Nii on näiteks plaanis ehitada endise hooldekodu ruumid lähiaastatel ümber 1–2 toalisteks korteriteks. “Elu on näidanud, et üürikortereid on vaja,” kinnitas vallavanem Raido Liitmäe.

Maavalitsuse esindus astus sisse Liiva käsitööpoodi ja lambanaha-töötuppa, külastati Kalle Kreisi vastavatud kalapoodi Liiva ühisturustuspunktis, tutvuti turismiinfopunkti, käsitööseltsi ja Muhu Pagarite ruumidega. Käidi ka Soonda külas asuvas tehnoülevaatuspunktis, vaadati, kuidas Muhu spordihalli juurde noortekeskusele uusi ruume ehitatakse, ja ajahambast puretud pastoraadihoonet, külastati põhikooli, Muhu puidukoda ja taaskasutuskeskust, Nautse-Mihkli talumajutust jm.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 534 korda, sh täna 1)