Anglas tähistatakse vanavanemate päeva (1)

Pühapäeval on pered koos vanaemade ja vanaisadega oodatud Angla pärandkultuurikeskusse, et veeta ühiselt aega ja pidada vanavanemate päeva.

“Meie eesmärk on väärtustada just vanemaid ja vanavanemaid,” ütles MTÜ Angla Pärandkultuurikeskus arendaja Alver Sagur, lisades, et päev on just selleks, et tihendada eri põlvkondade suhtlemist. “See on vanavanematele võimalus tulla laste- ja lastelastega kodust välja ning veeta koos aega.”

Õhtut on plaanis alustada üheskoos ahju pandava leiva vormimisega. Lisaks ahjusoojale leivale pakutakse Anglas mulgiputru. Seejärel tehakse ühises ringis käsitööd, kraasitakse villa, keritakse lõnga, vilditakse, õpitakse kaltsuvaipa kuduma jm. Memmed-taadid näitavad vanu tantsusamme ning võetakse üles lauluviisid. Meeleolu loob Sulev Mägi lõõtspillil.

Anglas tähistatakse vanavanemate päeva teistkordselt ja see algab pühapäeval kell 17.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 362 korda, sh täna 1)