Naised saunas rääkisid…

Rahva seas liigub igasuguseid jutte. Vahel tekivad need jutud asja pärast, vahel võetakse aga lausa õhust.

Paari aasta taguse Jaapani tuumakatastroofi ja Eesti hea seeneaasta vahele võrdusmärgi tõmbamine on üks nendest, mis kuulub viimasesse, “õhust võetud juttude” kategooriasse. Seeni on tänavu tõepoolest palju, kuid helendama nende söömise tõttu vaevalt et keegi hakkab.

Inimeste seas levivad lood ja arvamused võivad aga võtta mastaapseid mõõtmeid. Üks arvab, teine levitab, kolmas kuulaja juba “teab” – olla kindel allikas olnud. Igasuguste ulmelist mõõtu pajatuste suhtes tuleks siiski üpris kriitiline olla. Päris maha laita kohe võib-olla alati ei tasu, kuid järele kontrollida saab peaaegu alati.

Niisiis – metsa seenele, korjatud seened aga pannile või purki. Muidugi, päris iga seent maast korjata ei tasu. Olgugi et kiiritusohtu pole, võib korvi sattuda mürgiseen. Sedagi on aga võimalik vastavatest raamatutest, internetist või miks mitte Kuressaare lossis avatud seenenäitusel järele kontrollida, kas seen kõlbab süüa või mitte.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 368 korda, sh täna 1)