Koolitusest võib tööle saamisel tolku olla (3)

Alanud on järjekordne kooliaasta. Eesti töötukassas käib aga inimeste oskuste ja teadmiste täiendamine töölesaamise eesmärgil aastaringselt. Koolitused on populaarsed ja mõjutavad töölesaamist oluliselt.

2014. aasta seitsme kuuga on Saaremaa töötukassa osakonna kaudu koolitusel osalenud 269 inimest, neist on töökoha leidnud vähemalt pooled. Töötukassa on kursis tööturu olukorra ja tööandjate ootustega maakonnas. Näiteks kui tööandja otsib töötukassa kaudu töötajat, kuid ei leia meie klientide seast endale vajalike oskustega inimest, saame, lähtudes tööandja vajadusest talle sobiva töötaja välja õpetada.

Kõige tulemuslikumad ongi need erialakoolitused, mille puhul oleme tööandjaga koostööd teinud juba enne koolituse algust, arvestades koolituse korraldamisel tulevase töö iseloomu ja eripära.

Kairi Käsk
Eesti töötukassa Saaremaa osakonna teenusekonsultant

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 612 korda, sh täna 1)