Runöt asendab rikke tõttu Panda

Teisipäeval purunes kiirlaeva Runö üks peamasina turbiinidest. Remont võtab Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul vähemalt nädala, seni teenindab Ruhnu–Roomassaare–Ruhnu liini erigraafiku alusel puksiirlaev Panda.

Runö parema peamasina turbiin purunes teisipäeva hommikul teel Ruhnust Roomassaarde. Laeval on kaks peamasinat ning kapten jätkas reisi aeglasemas tempos ja teise peamasinaga ning toimetas kõik pardal olnud neli reisijat turvaliselt sihtkohta, selgitas Hiiuväin, lisades, et kaupa ja sõidukeid sel reisil ei olnud.

Turbiini purunemise tõttu jäid teisipäeval ära ka Runö reisid kell 10 ja 19 Roomassaarest ning kell 16 Ruhnust. Kui alguses loodeti, et uus turbiin õnnestub paigaldada kolmapäeval Roomassaares ja seejärel siirdub Runö tööle tagasi, siis tööde käigus selgus, et Runö tehniline probleem on arvatust keerulisem ja remondiks kulub vähemalt nädal, edastas Hiiuväin.

Remondiperioodil sõidab liinil erigraafiku alusel puksiir Panda. Reisid toimuvad vaid Roomassaare ja Ruhnu vahel, Pärnu sadamast laev ei välju.

“Ruhnu vallavanem ja Saarte Liinid, kellele Panda kuulub, lepivad kokku erireiside ajad, mis avaldatakse neljapäeva jooksul portaalis Tuulelaevad.ee,” ütles Anu Hiiuväin.

Saarte Liinidele kuuluv puksiirlaev Panda veab peamiselt kaupa ja mahutab kuni 12 reisijat.
Uudistetoimetus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 315 korda, sh täna 1)