Kuressaare haiglas õdedest otseselt puudust ei ole

Üleeile avaldas uudisteagentuur BNS teate, et Eestis on täitmata ligi tuhat õe ja õendustöötaja ametikohta. SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ütles, et haiglasse on alati uusi töötajaid vaja, kuid täpsustas: “Momendil on Kuressaare haigla õendustöötajatega kaetud.”

Õendusjuht Annely Õun kinnitas, et Kuressaare haigla saab oma jõududega hakkama. “Mõne töökoha peab mõnikord ära katma, aga sellist asja, et me peaks seetõttu mingi osakonna sulgema, ei ole,” selgitas Õun. Intensiivsem töökoormus tuleneb Õuna sõnul aeg-ajalt sellest, kui keegi jääb lapsehoolduspuhkusele.

Õun nentis, et õeks õppima läinud saarlased väga tihti just Saaremaale tagasi ei tule, kuigi haigla on selle nimel vaeva näinud. «Kui neil on praktika, siis teeme me tööd selle nimel, et nad tuleksid meile tagasi. Praegu loodamegi, et need, kes meil praegu praktikal käivad, tulevad tulevikus Kuressaarde tööle,” rääkis Õun. Viimati tuli õde otse koolist Kuressaare haiglasse tööle kaks aastat tagasi. Kuressaare haiglas töötab 152 õde, Eestis kokku on üle 10 000 õe ja õendustöötaja.

Sel aastal läks Saaremaalt õeks õppima kuus inimest: kaks neist Tallinna tervishoiu kõrgkooli ja neli Tartu tervishoiu kõrgkooli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 972 korda, sh täna 1)