Koolitoidukonkursi võitis Salme kool (FOTOD)

VÕIDUKAS TIIM: (Vasakult) Melani Koov, Uku Timm, Asko Rüütel ja Hedy Läets. Foto: Irina Mägi

VÕIDUKAS TIIM: (Vasakult) Melani Koov, Uku Timm, Asko Rüütel ja Hedy Läets. Foto: Irina Mägi

Saaremaa toidufestivali raames eile Kuressaare kultuurikeskuses toimunud koolinoorte konkursi “Teeme ise unistuste koolimenüü” võitis Salme põhikool.

Salme põhikooli võistkonnas võistlesid Melani Koov 7. klassist, Hedy Läets, Uku Timm ja Asko Rüütel 8. klassist ning õpetaja Mariliis Lazarev. Nende salat Tulised Viikingid ja magustoit Uputav Ahvatlus olid ajendatud hooajalisusest ja valmistatud toorainetest, mida loodus praegu pakub.

Kuigi võistkonna ühine arvamus oli, et nende valmistatud toidud võiksidki kuuluda koolimenüüsse, arvasid poisid, et liha võiks koolis ikka ka süüa.

Salme kooli võistkonda ootab nüüd nende koolisööklas töötuba meisterkokk Emmanuel Willega. Pärast ühist kokkamist samal päeval kohtub Wille kogu kooliperega. Millal see täpselt toimub, eile veel ei teatud.

Lisaks saavad salmekad veeta kolm tundi GOSPA privaatsaunas. Teisele kohale tulnud Kuressaare gümnaasiumi võistkond sai auhinnaks Saaremaa Spa Hotellide Rüütli veekeskuse pääsmed ja kolmandaks tulnud Lümanda põhikooli I võistkond läheb Arensburgi hotelli spaasse. Kõigile osalejatele tegi kingituse ja hoolitses ka žürii eest Saaremaa DeliFood OÜ.

Ürituse korraldaja Angela Nairise sõnul oli korraldajate eesmärk anda kooliõpilastele võimalus valmistada oma unistuste salat ja magustoit. Võistkonda kuulus neli last ja üks juhendaja. Kuigi algselt oli plaanis võistelda kahes vanuseastmes, siis tegelikult registreerus vaid kuus põhikooliealist võistkonda. “Loodame järgmisel aastal suuremat osavõttu ja arvukamat pealtvaatajaskonda,” ütles Nairis.

Võistkondadel tuli kohapeal tunni aja jooksul teha salat ja magustoit. Üks portsjon serveeriti žüriile, teine pandi näidistelauale. Žürii hindas toite, teadmata, millise võistkonna tehtud need on.

Žüriisse kuulusid Kuressaare ametikooli õpetaja Õile Aavik, Cafe Remark peakokk Leena Mölder, kohviku Mosaiik peakokk Risto Laanet ning Kuressaare ametikooli IV kursuse kokaõpilased Eneli Varin ja Helina Kaer.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 066 korda, sh täna 1)