Saarlasega seotud idufirma sai suure investeeringu

Idufirma Teleport, mille üks kaasasutajaid on Kuressaarest pärit Silver Keskküla, sai 2,5 miljoni dollari (1,9 miljonit eurot) suuruse investeeringu. Firma juht on samuti Saaremaa juurtega Sten Tamkivi. Mõlemad mehed töötasid enne Skype’is.

Teleport pakub internetilahendust, mis aitab inimestel ühest riigist teise kolida. Riigipiire ületava kolimise kõige keerukam osa on kõigi pisidetailide peale mõtlemine. Arvesse võetakse erinevaid näitajaid, nagu majutus, toit, transport, haridus, tervishoid jne. Eesmärk on vähendada kulusid, et sissetulekust jääks alles rohkem vaba raha. Teleporti loojad ise nimetavad end digitaalsete rändajate otsimootoriks.

Firma esimesed investorid on riskikapitaliettevõtted Andreessen Horowitz, SV Angel, Seedcamp, Zivity kaasasutajad Cyan ja Scott Banister ning Fortumo kaasasutaja Rain Rannu.

Teleportil on kuus töötajat, kellest kolm töötab Tallinnas, kaks Californias Palo Altos ja üks Saksamaal. Idufirma põhiline arendus leiab aset Tallinna kontoris. Lisaks USA-s elavatele Tamkivile ja Keskkülale on kaasasutajate seas ka Balaji Srinivasan.

Sten Tamkivi teatas lisaks investeeringu saamisele ka sellest, et esimeste klientidega hakatakse läbi viima suuremahulist testimist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 893 korda, sh täna 1)