Ohutuspäev pakkus tegevust (FOTOD)

VÕISTLUSÜLESANNE NAISTELE: Kes on kiireim riietuja? Esiplaanil Mendi Kallavus. Foto: Sulev Kallavus

Laupäeval Kuressaare politsei- ja päästemaja juures toimunud Saaremaa ohutuspäevaga jäid rahule nii korraldajad kui ka osalejad.

“Ilm oli super, mida veel tahta!” rõõmustas ürituse peakorraldaja, päästeameti Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhtivspetsialist Kätlin Poopuu. “Meie jäime küll rahule, loodame, et ka osalejad,” tähendas ta.

Ohutuspäeval sai näiteks ühes ruumis katsetada suitsusukeldumist või teha tutvust termokaameraga. Üles oli seatud küttekolde makett, näitamaks, kuidas ja kuhu liigub suits pliidi soemüüri sees. Nippe ja õpetusi jagasid tuleohutusspetsialistid ja korstnapühkija.

Nii mehed, naised, lapsed kui ka terved pered said proovida oma kiirust ja jõudu mitmesugustes võistlusülesannetes. Naistel tuli aja peale kähku päästeriided selga tõmmata, meestel hoida 6-kilost pulberkustutit sirgetel kätel. Lapsed osalesid joonistamis- ja teatevõistlustel, peredele organiseerisid naiskodukaitsjad miinivälja ületamise.

Kohal olid demineerijad, päästetehnika, politsei ja piirivalve eritehnika, pöörlev auto, keskkonnainspektsioon jpm. Maanteeamet ja Aide autokool tuletasid meelde ohutu liiklemise põhitõdesid ja kellel soovi, sai pöörlevas autos istudes teada, mis tunne on liiklusõnnetusse sattuda. Uue osalejana oli kohal oma tegevust tutvustanud Rajaleidja keskus. Lastega mängisid Lõvi Leo ja Nublu.

Ohutuspäev sai teoks neljandat korda ning tuleb korraldajate kinnitusel kindlasti ka järgmisel aastal.


Päästeamet ootab külla

Eesti organiseeritud tuletõrje 95. aastapäeva puhul ootavad päästjad 12.–14. septembril päästekomandosse külla kõiki oma praegusi ja uusi sõpru. Tutvustatakse päästjate tööd, tehnikat ja elu-olu.

Keda asi huvitab, paluks tulekust eelnevalt teada anda: Kuressaare päästekomandos Kätlin Poopuule, tel 50 68 383; Kihelkonna päästekomandos Tõnis Tasasele, tel 53 468 799; Orissaare päästekomandos (ja Leisi vabatahtlike päästekomandos) Peeter Rummule, tel 51 82 750.

Fotod: Irina Mägi

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 797 korda, sh täna 1)