Sarisüütaja hoidis Kuressaaret hirmu all (1)

PRITSUMAJA EES: Kuressaare vabatahtlikud tuletõrjujad on rivistunud kesklinnas asunud pritsumaja ette septembris 1922. Foto: Saaremaa muuseum

Kuressaare kriminaalpolitsei arreteeris neil päevil kogu kuurorti hirmu all hoidnud kaheteistkümnekordse julma süütaja ja linnapõletaja.

1936. aasta 12. augusti ajaleht Meie Maa avaldas esiküljel mitme suure pealkirja all kauaoodatud sõnumi – julm linnapõletaja on tabatud. Tosinale majale tule otsa pannud ja seni tabamatuks jäänud süütaja oli kuressaarlasi hirmu all hoidnud 1934. aasta märtsist, mil süttis esimene hoone, Tolli tn 1 asunud loomalaut. Õnneks jõudis tuletõrje tulele piiri panna ja laut pääses mahapõlemisest.

Pärast mõnekuulist vaheaega süttisid Kuressaares järgmised hooned: juulis tühjana seisnud elumaja, augustis kaks heinaküüni. Just teise, Aia tänaval seisnud tühja küüni süttimise järel tekkis toonase ajakirjanduse teatel tõsine kahtlus, et tegemist on süütamistega. Esialgu langes kahtlus “ilma kindla elukohata nõrgameelsele mustlastüdrukule Lonni Brekovskile”.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 971 korda, sh täna 1)