Need keerulise nimega liigesevaevused (2)

ÕIGES AMETIS: Kuna haiguse tagajärjel on Saaremaa puuetega inimeste koja juhil Veronika Allasel tekkinud moonded randme- ja sõrmeliigestes, oskab ta ka teistele nõu anda, kuidas haigusega toime tulla. Foto: Irian Mägi

ÕIGES AMETIS: Kuna haiguse tagajärjel on Saaremaa puuetega inimeste koja juhil Veronika Allasel tekkinud moonded randme- ja sõrmeliigestes, oskab ta ka teistele nõu anda, kuidas haigusega toime tulla. Foto: Irian Mägi

Aina sagedamini vaevavad inimesi liigesehaigused. Reumatoidartriit lööb välja üha nooremas eas ja sageli ka lastel, liigesekõhrede kulumine on paljude kesk- ja vanemaealiste probleem. Podagra tekitatud põrgulikku valu, mis keset ööd üles ajab, ei leevenda teadmine, et sama valu käes vaevlesid nii Aleksander Suur kui ka Oliver Cromwell.

Need haigused on inimkonna jaoks vanad tuttavad, kuid mida aeg edasi, seda enam inimesi nende käes kannatab. Oma osa on selles elanikkonna vananemisel, kuid olulist rolli haigestumisel mängivad meie harjumused ja elulaad juba varasest noorusest alates.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 876 korda, sh täna 1)