Repliik: Olla võimsaim inimene (2)

Ma olen vahel mõelnud selle üle, mida tähendab olla maailma kõige võimsam inimene. Et kuidas see purustab normaalse pereelu, sest see, mis on töö, saab niivõrd suureks osaks igapäevaelust, mis ulatub omakorda juba miljonite teiste inimeste igapäevaellu.

Või et huvitav, kas tööle asudes on USA presidentide esimene küsimus, mis toimus Roswellis või kes tappis Kennedy? Või on esimene hoopis küsimus iseendale: mida ma siin teen või millest täpselt pihta hakata?

Sain Nordea kontserdimajas oma silmaga näha, et maailma kõige võimsam inimene olla tähendab võimalust öelda otse välja: Venemaa tegevuse tõttu on nende krediidireiting kahanenud rämpsuks (junk – nii Obama ütleski) ning riik rikub oma tegevusega ära just oma elanike elu; kinnitada miljonitele inimestele, et nende olemasolul on tähendus ja nende elul kaitse; innustada ühiskonna noorsugu lahendama probleeme enda ümber, mitte leppima petliku status quo’ga, ja palju enamatki.

Oli võimas. Ei saa olla rohkem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 215 korda, sh täna 1)