Kübassaare tuletornilinnak on 163 000 euroga müügis (25)

Kübassaare poolsaare tipus asuv enam kui 19 000 ruutmeetri suurune kinnistu on müügis alles augusti lõpust, ent huvi on objekti vastu juba kõvasti üles näidatud.

“Juba on küsitud ja inimesed on ka ise uudistamas käinud. Ma ei saa öelda, et see juba müüdud on, aga küsimas on küll käidud,” ütles Saarte Häälele Kübassaare linnaku müügiga tegeleva Pindi Kinnisvara maakler Natalija Leiten.

Leiteni hinnangul on erinevaid variante, mida uus omanik võiks ja saaks linnakuga ette võtta. “Üks variant on teha sinna näiteks korterid või puhkekeskus,” märkis ta. Kuna kinnistule on tehtud vastav detailplaneering, on maakleri sõnul täiesti võimalik sinna just puhkekeskus teha.

Ainult ühe pere elupaigana on linnakut maakleri hinnangul natuke keeruline ette kujutada.

“Loomulikult võib selle majaga teha ka nii, et seal elab üks perekond, aga see tähendab ikkagi seda, et sellel perel peab olema võimalik kodus töötada,” rääkis maakler. Päris iga päev sealt Kuressaarde või Orissaarde tööle sõita oleks ikkagi üsna pikk maa.

Müügiinfo kohaselt kuuluvad linnaku hoonetekompleksi majakavahi maja, maakelder, tall ja kuur. Majakavahi majas on vahepealsetel aegadel olnud neli korterit.

Müüdava maatüki sees asub riigile kuuluv maatükk, millel paikneb töötav majakas. Kinnistu omanikul on kohustus lubada veeteede ameti tehnikutel majaka juures vajadusel toimetada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 242 korda, sh täna 1)