Repliik: Mööduja tähelepanekud

1. september on meie kõigi jaoks eriline päev – teadmiste päev, tarkusepäev. Ka meie linnas ja terves maakonnas alustasid mihklikuu esimesel päeval oma kooliteed sajad esimese klassi õpilased. 1. september on lipupäev. See on ära märgitud igas kalendris. Ajalehedki kutsusid 1. septembril lippu heiskama.

Ilus päikseline ennelõuna tõi Kuressaare tänavaile lapsed, ilusad, armsad, tähtsad, rõõmsad, elevil ja lilledega. See oli ju nende pidupäev, pärast suvevaheaega taaskohtumise päev. Paljudel algas esimene kooliaasta, paljudel viimane. See päev oli nende ja meie kõigi jaoks lipupäev. Kahjuks tänavapilt seda ei näidanud.

Meie linna “väravast” Tallinna tänavat mööda sisse sõites avanev pilt oli üsna kahvatu. Terve pika tänava peale oli vaid seitse lipuga maja. Õigus küll, seadus ju ei käsi eramajaomanikel lippu välja panna.

Kuressaare linnaorkestri lood tõstsid tuju. Oi kui palju oli linnapildis näha rõõmsameelseid tekliga koolipoisse ja -tüdrukuid pärast esimest koolipäeva koju minemas. Turistidki tegid neist pilte. Midagi oli neil piltidel aga valesti. Kus olid meie rahvuslipud, mis pidanuks lehvima kodumajadel?

Aitäh meeleolu loomise eest Tallinna tänava majade 19A, 22, 29, 30, 66, 81 omanikele ja alati pidurüüs olevale Mönusale Villemile!

Sven Aavik
kunagine koolipoiss

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 341 korda, sh täna 1)