Laadjala selts hakkab tutvustama koduaedu

Laadjala külaarenduse seltsil on tulemas põnev projekt “Spatsiirkang küla aedades”.

“Selle mõte on tutvustada küla teistele peredele kohalikke majapidamisi ja koduaedu ning näidata, kuidas taluaiad on aastakümnete jooksul muutunud, millised taimeliigid olid varem ja millised on nüüd, ning samuti väärtustada taluaia lilli,” selgitas Laadjala külaarenduse seltsi juhatuse liige Lemmi Saun.

Ta lisas, et plaanis on appi kutsuda ka nõustaja, kes näitaks, kuidas aias mõningaid töid õigesti teha. Näiteks kujundada noort õunapuud, lõigata ilupõõsaid jm. Oma teadmisi tuleb jagama Kristi Ellart Naabriaed OÜ-st.

Lemmi Saun möönis, et selline mõte oli tal tegelikult juba ammu. “Meie lapsed ei tea ju talu tegemistest suurt midagi, käivad linnas tööl ega satu ju kuigi tihti ka teiste perede õue,” sõnas ta. Saun lisas, et ehkki praegu on projekt mõeldud küll ühekordse ettevõtmisena, tuleb võib-olla kõne alla seda tuleval aastal jätkata. Lemmi Sauna sõnul on neil ju elujõuline küla, kus elab palju noori inimesi.

Projekti koostas Kersti Kirs. Sõna “spatsiirkang” on tuletatud saksakeelsest sõnast Spatziergang, mis tähendab jalutuskäiku. See “spatsiirkang” saab teoks 13. septembril. Kaarma vallavalitsus toetas projekti 100 euroga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 321 korda, sh täna 1)