Obama jõuab Eestisse täna hommikul

Kui algse plaani järgi pidi Ameerika Ühendriikide president Barack Obama jõudma Tallinna teisipäeva hilisõhtul ja veetma öö Eesti pealinnas, siis eile õhtul selgus, et Obama jõuab Tallinnasse kolmapäeva hommikul.

Välisministeeriumist kinnitati BNS-ile, et Obama lennuk maandub Lennart Meri nimelises Tallinna lennujaamas enne kella 7. Hilisemalt pressikonverentsilt ning Obama avalikust kõnest Nordea kontserdimajas kuvatakse aga pilt Vabaduse väljakule suurele ekraanile.

Obamal on pärast saabumist esmalt kohtumine Kadriorus president Toomas Hendrik Ilvesega. Toimub tervitustseremoonia presidendi kantselei ees, samuti teeb USA riigpea sissekande külaliste raamatusse Suursaadikute saalis ning Eesti ja Ameerika Ühendriikide president annavad ka pressikonverentsi.

Seejärel on kavas Obama kohtumine peaminister Taavi Rõivasega Stenbocki majas, samuti kohtumine Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese, Läti presidendi Andris Bērziņši ja Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga. Sellele järgnevad nelja riigipea pressiavaldused.

Seejärel peab Obama avaliku kõne. Järgnevad Obama ja Rõivase sõnavõtud kohtumisel USA ja Eesti kaitseväelastega, mille järel lahkub Obama Eestist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 136 korda, sh täna 1)