Tänak ja Mõlder lõpetasid Tšehhis seitsmenda kohaga

TESTIRALLI: Barum-ralli oli saarlaste jaoks pigem koht, kus rehve testida. Foto: @tworld

Nädalavahetusel jätkusid autoralli Euroopa meistrivõistlused Tšehhis Barum-ralliga. Tegu oli asfaldiralliga, kus uusi rehve testinud Ott Tänak ja Raigo Mõlder said seitsmenda koha.

Ford Fiesta R5-autoga sõitnud Tänak ja Mõlder testisid sellel rallil erinevaid DMACK-i asfaldirehve, et leida parim variant, millega edasi töötada. Selles osas ralli õnnestus, kuna saadi väärt informatsiooni erinevate rehvisegude kohta. Pisut varjutasid Tänaku ja Mõlderi jaoks rallit tehnikaprobleemid, mis ei lubanud igal katsel sõita nii, nagu oleks tahtnud.

Laupäeva järel olid Tänak ja Mõlder Barum-ralli absoluutarvestuses üheksandal kohal. Päeva mahtus nii probleeme kui ka häid aegu katsetelt, päeva teises pooles oldi kahel korral kolmandad. Liider Vaclav Pechile kaotati 2.21,2-ga.

“Täna juhtus palju, teise katse alguses kohe spinnasime ja jäime kinni, kaotasime umbes 30 sekundit,” ütles Ott Tänak pärast Barum-ralli laupäevaseid katseid. “Teise ringi alguses hakkasid meil probleemid mootoriga, mida me ei suutnud õhtuni ära lahendada. Õhtuses viimases servises vahetatakse kõik andurid ära ja loodetavasti on homme kõik hästi. Oleme proovinud igal ringil erinevaid rehve ja oleme seeläbi küllaldaselt tagasisidet saanud. See on meile esimene kord, kui testime rehvisegusid ja oleme rehvitesti poolest esimese päevaga rahul.”

Pühapäeval jätkus Barum-ralli kuue kiiruskatsega ning Tänak ja Mõlder tõusid päeva lõpuks seitsmendale kohale, kaotades ralli võitnud Vaclav Pechile 2.41,5-ga ning peamine eesmärk testida DMACK-i asfaldirehve sai täidetud.

“Meie jaoks oli selles mõttes hea ralli, et saime väga palju testida erinevaid rehvisegusid ja meeskonnal on nüüd palju infot, kuidas ja millega edasi minna. Usun, et oleme asfaldirehvi arendustöös õiges suunas liikumas. Väheke varjutasid seda rallit mootoriprobleemid, millele kohe lahendust ei saanud,” rääkis Tänak.

Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi järgmine start on 11–14. septembril sõidetaval Austraalia MM-rallil, kus nad on taas stardis Drive DMACK-i meeskonna Ford Fiesta R5-autoga WRC2 arvestuses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 99 korda, sh täna 1)