Saarte Hääle toimetuses asus tööle Raido Kahm (4)

TAHAB KURESSAARES ELADA: Küsimusele, miks ta otsustas pärast õpinguid Saaremaale naasta, vastas Raido Kahm, et tal ei olnud sellist erilist kihku, et peaks kohe mandrile tagasi minema. Kuressaares on täitsa tore, leiab Raido. Foto: Irina Mägi

TAHAB KURESSAARES ELADA: Küsimusele, miks ta otsustas pärast õpinguid Saaremaale naasta, vastas Raido Kahm, et tal ei olnud sellist erilist kihku, et peaks kohe mandrile tagasi minema. Kuressaares on täitsa tore, leiab Raido. Foto: Irina Mägi

Eilsest töötab Saarte Hääles reporterina Kuressaares elav Raido Kahm.

“Kui öeldakse, et uus väljakutse, siis lehetööga ongi minu jaoks mõnes mõttes nii,” ütles juulis ja augustis end lehetööga juba kurssi viinud Raido. Ta lisas, et tihtipeale tuleb inimestega suhelda ka üsna ebameeldivatel teemadel, ent oluline on säilitada rahu.

“Tuleb kompromisse leida, sest ei tohi ju teist poolt välja vihastada, kuid samas on oluline vastused kätte saada,” märkis Raido, viidates, et eriti oluline on see uudisloo kirjutamisel.

Raido Kahm (25) on õppinud Kuressaare gümnaasiumis. Pärast gümnaasiumi lõpetamist õppis ta kolm aastat Tallinna ülikooli ajalooinstituudis ajalugu ja seejärel Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna magistrantuuris arhiivindust. Ajateenistus möödus Raidol vahipataljonis sõjaväepolitseinik-autojuhina.

Raido sõnul pärineb tema ajaloohuvi ilmselt koolist. “Ajalugu sujus seal, kuigi üks asi on see, mida õpid keskkoolis, ja teine, mida ülikoolis,” märkis ta, lisades, et gümnaasiumis oli ajalooga nii, et oli huvitav ja meeldis lugeda, kuid ülikoolis tuleb lisaks ka palju kirjutada. “See on selline eriala, et kui kirjutada poleks meeldinud, poleks olnudki mõtet seda õppida.”

Raido lisas, et tema õpitud eriala puhul ei ole tegemist otseselt karjäärile suunatud õppimisega. “See on spetsiifiline, aga samas kui sa just doktorantuuri edasi ei lähe ja arhiivi tööle ei saa, siis ega tööturul erilisi pakkumisi ole,” rääkis ta.

Peatoimetaja Merike Pitka sõnul on toimetus ja Saarte Hääle lugejad sellest kindlasti võitnud, et Raido otsustas jääda kodusaarele ja siduda end ajakirjandusega. “Raido on laia silmaringiga haritud inimene, kel on head eeldused saada arvestatavaks ajakirjanikuks,” ütles Pitk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 456 korda, sh täna 1)