Kringel kooliaasta alguseks

NII VALMIB KRINGEL: Tainas laiali rullitud, puistab Helina Mäekivi sellele külmutatud marju. Foto: Ivika Laanet

NII VALMIB KRINGEL: Tainas laiali rullitud, puistab Helina Mäekivi sellele külmutatud marju. Foto: Ivika Laanet

Mis võiks olla veel parem, kui esimesel koolipäeval üllatada oma lähedasi ahjusooja kringliga. Valjala alevikus elav Helina Mäekivi Varju Pagarist oli lahkesti nõus näitama, kuidas valmib tõeliselt hõrk maius – martsipani-jõhvikakringel.

Juba pea neli aastat pagar-kondiitrina tegutsenud Helina toimetab oma tunnustatud koduköögis kadestamisväärse vilumusega.

Kuivained kaalub ta ühte kaussi, teise kaussi kallab kokku käesooja piima ja vee. Piima- ja veesegus sulatab ka pärmi.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 617 korda, sh täna 1)