Maria Kaljuste loobus revisjonikomisjoni juhtimisest (10)

Orissaare vallavolikogu liige Maria Kaljuste (fotol) põhjendas oma tagasiastumist revisjonikomisjoni esimehe kohalt pettumisega volikogu esimehe ja liikmete koostöövalmiduses ja kaasamõtlemises.

“Asusin ametisse teadmises, et saan anda panuse valla arengusse ja ebakohtade korrastamisse, et mul on kõrval lugupeetud volikoguliikmed, kellega asju arutada, ja esimees, kes korduvalt lubas, et ta aitab, mõtleb kaasa ja toetab. Selgus aga, et nii ei ole,” rääkis Maria Kaljuste. Ta lisas, et volikogus valitsevad pigem nõukogudeaegsed kombed ning monarhism ja onupojapoliitika.

“Tuuleveskitega võib ju võidelda küll
, aga see pole minu jaoks,” märkis ta. Edaspidi kavatseb ta aktiivselt kasutada oma seadusega ette nähtud õigusi volikoguliikmena. “Ühtlasi kutsun volikoguliikmeid üles lõpetama koalitsioonilepingud ning moodustama lõpuks ometi ühtset ümarlauda, et saaksime poliitilise eputamise asemel hakata omavahel rääkima ja juhtima valda kaasaegselt ja tasakaalukalt, nagu see olema peaks,” lausus Kaljuste.

Orissaare vallavolikogu esimees Marili Niits ütles, et tal on väga kahju sellest, et Maria ei saa aru, et tegemist ei ole koalitsiooni ja opositsiooniga, vaid ollakse ühise laua taga. “Kui tuleb vastandumine, siis tema enda poolt,” märkis volikogu esimees.

Septembris hakatakse arutama, kes võiks olla uus revisjonikomisjoni esimees, kelle volikogu saaks kinnitada oma 16. septembri istungil. Niits avaldas lootust, et äkki on siiski keegi revisjonikomisjoni endistest liikmetest nõus tegutsema ka uues komisjonis. Revisjonikomisjon peab koosnema volikoguliikmetest ja olema vähemalt kolmeliikmeline.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 313 korda, sh täna 1)