Vennad on mul suured mehed… (1)

LISETTE LEMBA: Ehkki vaid 9-aastane, on tütarlaps laulnud juba paljudel kooli ja maakonna üritustel. Foto: Tõnu Veldre

LISETTE LEMBA: Ehkki vaid 9-aastane, on tütarlaps laulnud juba paljudel kooli ja maakonna üritustel. Foto: Tõnu Veldre

… mina sõsar väikene, seda nii vanuselt kui kasvult! Kuna homme toimub Kuressaare lossihoovis Vaba Rahva Laul, tutvustame üht toredat Kuressaare Vanalinna kooli laululast – Lisette Lembat.

Tüdruk armastab laulmist juba titeeast ning ema-isa kõrval kaasa lauldes olid tal kõik n-ö vanainimeste laulud peas. Lisette võimalus nii suurel üritusel esineda tuli juhuslikult – eelmisel aastal lossihoovis Vaba Rahva Laulul esinenud Ivo Linna märkas lava ees laulvat väikest tüdrukut, pani talle mikrofoni ette ja nii see kõik alguse sai.

Andekas laululind ei jäänud märkamata ka korraldaja Ülo Kannistol ja sel aastal astubki lossihoovis üles Lisette Lemba, nii üksinda kui ka koos Tõnis Mägiga. Samal üritusel (nii eelnevatel kui ka sel aastal) on osalenud ja osalevad Lisette suured vennad Kusti (24) kitarril ja Preedik (27) klarnetil Kuressaare linnaorkestri koosseisus. Selle üle tunneb Lisette (9) tõsist uhkust, et ta vendadest maha ei jää!

Sügisest saab temast Vanalinna kooli 3. klassi õpilane õpetaja Aimi Kirschi klassis. Sama õpetaja klassis käis ka vend Kusti. Vendade eeskujul õpib Lisette Kuressaare muusikakoolis ka viiulit õpetaja Kristi Saare juures.

Muusikaga on Lisettel tihe seos, sest koolis on tema õpetaja ema õde – tädi Malle (õpetaja Malle Veske), kes on muusikalist haridust jaganud kõikidele oma venna ja õdede lastele.

Ükski aasta ei ole Lisette ära märkimata jäänud maakonna Laululinnu võistlustel. (2014 oli ta 8–10-aastaste vanuserühma võitja Kuressaares). Ja isegi helilooja Kersti Kuusk ütles aastaid tagasi Kihelkonnal Laululinnu võistlusel: “Pange tähele! Mõne aasta pärast te sellest tüdrukust veel kuulete!”

Laulnud on Lisette igasuguse publiku ees: maavanema vastuvõtul linnuse kapiitlisaalis, merepäevadel, Anseküla ja Jämaja kirikus kalmistupühadel, NMKÜ ja NNKÜ üritustel ning paljudel kooli ja maakonna üritustel.

2014. aastal sai Lisettest Vanalinna kooli rühma tulihingeline kodutütar ja jällegi on ta kõige noorem ja tillem. Ettevõtlikkusest ja pealehakkamisest sel piigal juba puudu ei tule.

Oktoobris toimuvale üritusele “Estoonlastelt saarlastele” valiti Lisette noorima esinejana laulma Mozarti tertsetis.

Tuult tiibadesse ja okas kurku, Lisette!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 954 korda, sh täna 1)