Saare maakonna töötute TOP-i juhivad üldehitajad (11)

Juulikuu lõpu seisuga oli Saare maakonna veidi üle 570 registreeritud töötu seas 66 viimati ehitussektoris töötanud inimest, 59 klienditeenindajat ja 38 puhastusteenindajat.

Kui vaadata erialast lähtuvalt, siis on Saare maakonnas töötuna registreeritute hulgas kõige enam majaehitajaid ja üldehitajaid, ühtekokku koguni 33. Rohkem oli ka ehituse abitöölisi (5), katusemeistreid (4) ja maalreid (4). Viimastel aastatel ongi kõige rohkem olnud töötuid ehitajaid.

Kui suures plaanis järgnevad ehitusvaldkonnas tööta jäänutele klienditeenindajad, nagu paraku ka juba tavapärane tendents on olnud, siis erialadest lähtuvalt on praegu töötuna registreerunute seas hulgaliselt ka elektroonikaseadmete koostajaid. Kokku 24. Seda võib seostada koondamistega elektroonikatööstustes – suurkoondamine Incap Electronics Estonia OÜ-s ja hiljutine koondamine Enerpoint Saare OÜ-s, mis lõpetas tootmise Orissaare tehases, jätkates vaid Kuressaares.

Loe edasi tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 114 korda, sh täna 1)