Vikaardiakon Andi Angel elavdab Pöide kirikuelu

PRAOSTI JA PIISKOPIGA: Andi Angel (paremal) maikuus koos Saarte praosti Veiko Vihuri ja peapiiskop Andres Põdraga. Foto: Eesti Kirik

PRAOSTI JA PIISKOPIGA: Andi Angel (paremal) maikuus koos Saarte praosti Veiko Vihuri ja peapiiskop Andres Põdraga. Foto: Eesti Kirik

Pöide kirik on töötanud Eesti taasiseseisvumisest alates, kuid pikka aega puudus kogudusel oma vaimulik. Nüüd tegutseb kirikus Saarte praostkonna vikaarvaimulik Andi Angel, kes on võtnud oma südameasjaks sealse kirikuelu elavdamise.

“Kogudusega liitusin kohe, kui Saaremaale tulin, kaks aastat tagasi, kuid ametis olen detsembrikuust,” ütles Tallinna lähedalt Koselt pärit, ent enne Pöide valda elama asumist Tartus elanud Andi Angel. Saaremaale tuli ta tänu oma abikaasale, Pöide vallast pärit Katrin Nõgule. Paar nädalat tagasi kolis pere Pöide kiriku juures asuvasse pastoraadihoonesse.

Pöide kiriku kogudus ei ole väga suur, liikmeid on paarikümne ringis. “Tundub siiski, et kogudus on kasvamas,” rõõmustas vikaardiakon, kelle sõnul toimuvad teenistused kirikus kaks korda kuus, kuid teenistustel osalemine ei ole ainus asi, mida sealne kogudus teeb.

Tänavu on toimunud igakuised talgupäevad, mida on olnud kokkuvõttes rohkem kui paari eelneva aasta peale kokku.
“Tööd on siin palju,” ohkas Angel, lisades, et plaanis on korraldada talguid nii kaua, kui ilmad lubavad.

Küsimusele, millise mulje on jätnud talle Saaremaa, vastas ta: “Suurepärase, mitte kusagil mujal ei tahaks ma elada.” Ta lisas, et võrreldes Põhja-Eesti sombuste ilmadega on siin ikka väga hea elada.

Pöide elanikud on uue vaimuliku kenasti omaks võtnud. “Alguses võib-olla vaadati, et võõras, aga nüüd me saame väga hästi läbi,” kinnitas Andi Angel, märkides samas, et ega ta kogu Pöide kandi inimesi veel tea ega tunne, kuid need, kellega ta on kokku puutunud, on sõbralikud.

Usu juurde jõudis Andi Angel oma gümnaasiumiõpingute viimasel aastal leerikooli kaudu. “Mõtlesin, et ega see ju tükki küljest ära võta, kui osalen ja läksin kaema, kuid hakkas nii meeldima, ja sain aru, et see oligi see, mida olin kogu aeg otsinud.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 584 korda, sh täna 1)