Kaks saarlast asuvad parima vormikandja tiitlit püüdma (3)

Täna algavad Paikuse politseikoolis XIII korrakaitsepolitsei kutsemeisterlikkuse võistlused, kus selgitatakse välja parimate kutseoskustega vormikandjad. Saaremaalt on ainsa meeskonnana võistlustules Kuressaare politseijaoskonna konstaabel Erki Välinurm ja ülemkonstaabel Rein Rand.

“Vaim ja vorm on valmis,” ütles konstaabel Erki Välinurm muiates. Millised ootused tal nende võistluste suhtes on, ei osanud ta öelda, kuna osaleb esmakordselt. Välinurm möönis, et ega neil eelnevalt otseselt midagi harjutada olnud, sest võistlusülesanded selguvad kohapeal. “Ja eks on ikka ärevus sees, kui keegi hakkab su tööd hindama. Aga ärevus peabki olema, muidu ei saa ju võistelda,” lisas ta.

Nelli Pello politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroost ütles, et see võistlus on juba pikaajaline traditsioon, kord aastas tulevad politseinikud kokku ja selgitatakse, kes on neist kõige oskuslikum. Auhindadeks on kinkekaardid, mitmesugust matkavarustust jpm.

Tänavu osaleb 24 kaheliikmelist meeskonda. Võistlustest võtavad osa ka Tallinnas töötavad abipolitseinikud ning Soome, Läti ja Leedu esindused. Võistlusalade sekka kuuluvad õigusaktide tundmine, vigursõit autoga, taktikaline ülesanne, dokumentide kontroll, ennetusteemaline harjutus, laskmine ja sportlik takistusrada. Võistlused lõpevad homme lõunaks parimate autasustamise ja tunnustamisega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 955 korda, sh täna 1)