Äikesetormi ajal põles Karala külas kuur maha (LUGEJA VIDEO!) (3)

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe  ütles, et ööl vastu kolmapäeva kutsuti päästeamet välja ühel korral. Lümanda vallas Karala külas põles kuur, väljakutse tehti kell 1.57.

Lindmäe sõnul ei kujutanud põlev kuur teistele objektidele ohtu: “Kihelkonna meeskonna vanem ütles, et nad saavad oma jõududega hakkama ja Kuressaare mehed seal ei käinud. Päästjad olid seal aga üsna kaua, sest kuuri sisu suitses pikalt.” Kihelkonna päästekomandot abistasid kohalikud vabatahtlikud.

Eile hommikul said päästjad väljakutse Kihelkonna valda Tammese külasse, kus olid maha kukkunud elektriliinid.

Vilsandi ilmajaamas ööl vastu kolmapäeva valves olnud meteoroloog-tehniku Lii Teäri sõnul algas äikesetorm Saaremaa kohal umbes kell pool kaksteist õhtul ja tervelt viis tundi oli korralikku välgutamist. Teäri andmetel sadas tormi kõige intensiivsema poole tunni jooksul maha ligi 6 mm vihma. “Pilved tulid põhiliselt edelast ja vajusid nii läände kui ka põhja,” lisas Teär.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna andmetel mõõdeti tuule kiirust Roomassaares kuni 19,2 m/s ja Vilsandil kuni 20 m/s. Sõrvest läks torm suuremas osas mööda, seal ulatus tuulekiirus 14,3 m/s. Midagi erakordset nimetatud arvudes pole, viimati mõõdeti Vilsandil tuulekiirust kuni 20 m/s juunikuus. Rekordid pärinevad aastatest 1969 ja 1971, mil tuulekiirus ületas 40 m/s piiri.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 839 korda, sh täna 1)