Reet Truuväärt: Neptuniga peost on välja kasvanud tänapäevane festival

TEGEVUST IGALE MAITSELE: Kuressaare merepäevadel on 30 üritust, mida tutvustab merepäevade hing Reet Truuväärt. Foto: Sander Ilvest

TEGEVUST IGALE MAITSELE: Kuressaare merepäevadel on 30 üritust, mida tutvustab merepäevade hing Reet Truuväärt. Foto: Sander Ilvest

“Eesmärk oli anda Kuressaarele merendusliku keskuse ja tõelise merelinna maine. Tuletada eestlastele ikka ja jälle meelde, et üks tore vahva merelinn Eestis on ka Kuressaare,” meenutab Kuressaare merepäevade produtsent Reet Truuväärt merepäevade tekkelugu. Täna võib ta rahuloluga tagasi vaadata.

Tänavused Kuressaare merepäevad on arvult juba 18-ndad. Millest aga merepäevade idee alguse sai?

Idee sai alguse Saaremaa merekultuuri seltsist. Istusime kunagi Saare Paadi kontoris koos – Peeter Laum, Bruno Pao, Lii Muru, Leo Filippov ja mina, eesmärgiga välja töötada üks selline üritus, mis kannaks edasi saaremaist merekultuuri. Siis käidigi välja merepäevade idee. Panime paika ka esimesed üritused – selle, mis kindlasti peaks merepäevadel olema.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 381 korda, sh täna 1)