Indrek Hargla: testamendis on kindlasti midagi tähtsat (2)

KRIMINULLIMEISTER: Kriminulli ei saa ludinal kirjutada, teab Indrek Hargla. Foto: Sander Ilvest

KRIMINULLIMEISTER: Kriminulli ei saa ludinal kirjutada, teab Indrek Hargla. Foto: Sander Ilvest

Küllap kerkis nii mõnegi saarlase kulm, kuuldes, et sellesuvine Sadamaaida maiuspala on Indrek Hargla algupärane kriminull-näitemäng. Ehk siis autor on mees, kelle raamatud troonivad raamatumüügi edetabelites ja keda võib õigustatult pidada üheks praeguse aja Eesti tuntumaks kirjanikuks.

Pole vaja vist mainida, et Hargla “Testamenditäitjad” kujunes rohkem maiuspalaks kui vaid lihtsaks magusroaks. Pärast teist etendust väljamüüdud saalid räägivad iseenda eest. Saarte Hääl kohtus Indrek Harglaga vahetult enne “Testamenditäitjate” esietendust. Lossipargi puudevilus rääkisime näitemängust, Saaremaast ja kirjutamisest üleüldse.

Teid tuntakse rohkem romaanikirjanikuna. Kuidas siis nüüd näitemäng?

Ma olen kirjutanud vist kokku neli või isegi viis näitemängu. See on nüüd kolmas, mis on lavastatud. Aga ma olen jah selline suhteliselt algaja näitekirjanik.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 236 korda, sh täna 2)