Piirivalvelaeva otsad lõigati läbi (3)

Laupäeval avastasid piirivalvurid, et nende Roomassaares seisva laeva otsad on läbi lõigatud. Kuressaare kordoni juht Tanel Nuut ütles, et juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Vahetult enne otsade läbilõikamise avastamist oli piirivalvel tulnud reageerida infole võimalikust joobes paadijuhist Roomassaare sadama akvatooriumis. Selgus, et väikelaeval oli kolm purjus inimest ja laev ise nõuetekohaselt registreerimata. Joobetunnused tuvastati ka aluse juhil.

Tanel Nuut märkis, et neid kahte sündmust seostada on siiski ennatlik. Nagu mainitud, uurimine alles käib.

Nuut tuletas ka meresõitjatele meelde, et kuigi merel on paadijuhile alkoholi tarvitamise teatud piirmäär (kuni 0,8 promilli) lubatud, tasuks siiski alkoholi tarvitamisest pigem hoiduda. “Oma seisundi enesekriitiliselt hindamine võib osutuda keerukaks ja lubatud piir ületatakse. See loob aga soodustingimused kas mõtlematuteks manöövriteks või hulljulgeteks tegudeks,” tõdes Nuut.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 524 korda, sh täna 1)