Jööri folgil sai nautida muusikat, tantsu ja muudki

AMETLIK SISSEJUHATUS: Korraldaja Sulev Peäske selgitab, mida Jööri folgil teha, näha ja kuulda saab. Foto: Tõnu Veldre

AMETLIK SISSEJUHATUS: Korraldaja Sulev Peäske selgitab, mida Jööri folgil teha, näha ja kuulda saab. Foto: Tõnu Veldre

26. juulil sai Jööri külamuuseumi õuel üheksandat korda teoks Jööri folgipidu. Peaesinejad olid tänavu regiroki ansambel Oort ja folkbänd Jäägermeistrid. Oorti kontsert oli pühendatud nende endise solisti, Orissaare vallast pärit Aleksander Sünteri mälestusele. Lisaks sai kuulda kandle- ja akordionimängu ning näha rahvatantsu. Kohal olid ka külalised Hollandist, kes pakkusid autentset hollandi rahvatantsu.

Peale muusikaliste ja tantsuliste etteastete jälgimise võisid folgilised sepistada endale raudnaelu, voolida võinuge ja roopille ning meisterdada vigurküünlaid. Kõige populaarsemaks osutus maalimisnurk, kus proovis kätt ka kunstilembene Valjala vallavanem Aare Martinson.

Korraldajate Sulev ja Lii Peäske esialgsel hinnangul käis Jööri folgil ligi 400 huvilist. Lisaks kohalikele oli küllaltki palju puhkajaid mandrilt.

Pikemalt saab Jööri folgist lugeda laupäevasest lehest.

Raido Kahm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 445 korda, sh täna 1)