Medalistid loorberitele puhkama ei jää

HARJUTAB AMETIT: Johanna Suurhans saab tulevikus palju arvestada ja arvutada. Foto: Sander Ilvest

HARJUTAB AMETIT: Johanna Suurhans saab tulevikus palju arvestada ja arvutada. Foto: Sander Ilvest

Sel suvel lõpetas Saaremaal keskkooli hõbe- või kuldmedaliga 16 õpilast. Saarte Hääl uuris, mida endised eeskujulikud gümnasistid edasi teha plaanivad.

Saarte Häälele oma tulevikuplaanidest rääkinute seas oli populaarseimaks sihtkohaks Tallinn. Põhjusena märgiti ära selle lähedus võrreldes Tartuga. Vaid Saaremaa ühisgümnaasiumi (SÜG) lõpetanud Triine Aavik ja Kuressaare gümnaasiumi (KG) vilistlane Kati Vahter ütlesid, et Tartu meeldib neile linnana rohkem. Aavik sõnas: “Juba väikesest peale oli mul kindel soov Tartusse minna.” Aavik astub sügisel Tartu ülikooli, kus ta asub õppima füsioteraapiat. Vahter hakkab aga samas kõrgkoolis õppima keemiat.

Aavik ja teisedki leidsid, et medal kergendas neil kõrgkooli sissesaamist. Siiski ei saanud päris kõik medaliga lõpetajad soovitud kohta. KG värske vilistlane Kertu Leesmaa soovis minna Eesti kunstiakadeemiasse animatsiooni tudeerima, kuid jäi sissesaanute nimekirjast napilt välja. Noor ja andekas kunstihuviline ei lasknud aga pead norgu ja kaalub teisi variante. On võimalik, et Leesmaa läheb õppima hoopis Belgiasse, kus tema väljavalitud koolis algavad katsed septembrikuus, või Tallinna polütehnikumi. “Inimene peab õppima ja tegema seda, mida hing ihkab,” ütles Kertu Leesmaa.

Leesmaa klassiõde Johanna Suurhans sai idee, mida edasi õppida, kooli huvijuhilt Anneli Meistersonilt. Meisterson soovitas tal erialaks valida majandusarvestuse ja seda Suurhans TTÜ Tallinna kolledžis sügisel õppima hakkabki. “Uurisin selle kohta ja see tundus ideaalne,” kommenteeris Suurhans oma valikut.

KG vilistlane, lauljatar Grete Paia otsustas Estonian Business Schooli kasuks: “Alguses mõtlesin minna õigusteadust õppima Tartu ülikooli Tallinna filiaali, aga käisin ka vestlusel EBSis ja mulle jäi hästi hea mulje sellest koolist. Seal saan õppida täpselt seda, mida ma tahan,” lisas Paia. Noor laulja hakkab õppima rahvusvahelist ärijuhtimist, kuid lubas ka muusikaga edasi tegeleda.

Erialadest nimetati Saarte Häälele veel antropoloogiat, reklaami ja imagoloogiat ning rõivaste tehnilist disaini ja tehnoloogiat. Niisiis on noorte huvid jätkuvalt mitmekülgsed.

Raido Kahm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 695 korda, sh täna 1)