Segane alkoholipoliitika

Viimase aastakümne jooksul on Eestis üritatud pidevalt raskendada alkoholi kättesaadavust. Lisaks on piiratud alkoholitoodete reklaamimist ja tehtud teavitustööd ohtude kohta, mis kaasnevad alkoholi tarbimisega. Nüüd on aga astutud justkui vastupidine samm.

On jäänud mulje, et päris täpselt ei saa keegi aru, miks alkoholi avalik tarbimine järsku lubatud on. Kas üritatakse sellega näidata Eesti eesrindlikku ja liberaalset poliitilist joont või leiti, et heidikutele, kel mujal juua pole kui tänaval, tuleb samuti vastu tulla?

Seadus näeb küll ette, et häirijaid võib korrale kutsuda, kuid kellele ikka meeldiks laskuda keskustellu inimesega, kes päise päeva ajal on otsustanud avalikus kohas kangemat rüübet mekkida. Võibolla aga ongi korrakaitseseaduse üheks eesmärgiks, et kodanikud muutuksid ise aktiivsemaks pooleks oma elukeskkonna kujundamisel. Kui ikka iga teine teeks avalikus kohas alkoholi joovale isikule märkuse, et tema teguviis pole ilus, siis tõenäoliselt varsti ta seal enam ei jooks.

Niisiis, riigi ja seaduste üle võib nuriseda, kuid mõnikord võib ka ise midagi ette võtta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 147 korda, sh täna 1)