Saaremaale on oodata diplomaatide tulva

Täna saabuvad Saaremaale ligi paarikümne riigi saatkonna esindajad, et osaleda Ukraina rahvusooperi etendusel “Natalka Poltaavast” ja sellele eelneval pidulikul vastuvõtul vastvalminud Nasva klubis.

Nasva klubis aset leidva vastuvõtu korraldajad on Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivsky, Ukraina aukonsul Vjatšeslav Leedo ja Saaremaa ooperipäevi korraldav Eesti Kontsert.

Ukraina suursaatkonna esimene sekretär Ludmilla Andriienko jäi sündmust kommenteerides küllaltki napisõnaliseks. Ta kinnitas vaid, et kutsed on saadetud ühtekokku 18 saatkonnale. “Peamiselt on need Eestisse akrediteeritud Euroopa Liidu riikide saatkonnad, kuid näiteks ka Türgi saatkond,” lisas ta. “Praegu ei saa ma täie kindlusega väita, et tulevad eranditult vaid suursaadikud. Kõik oleneb ikka saatkonnast, kuid võin öelda, kõik 18 saatkonda on esindatud.”

Andriienko sõnul on kindlasti kohal Ukraina suursaadik Viktor Kryzhanivsky. “Me lihtsalt peame kohal olema, sest Saaremaa ooperifestival ja meie rahvusooperi osalemine sellel on ukraina kultuurile ning kogu Ukraina riigile ikkagi erakordselt oluline sündmus,” rääkis diplomaat.

Samas avaldas ta arvamust, et käimasolevatel ooperipäevadel avaneb nii saarlastele kui Saaremaa külalistele hea võimalus tutvuda lähemalt Ukraina ooperi- ja muusikakunsti šedöövritega ning kuulda ja nautida suurepäraseid Ukraina ooperilauljaid.

Nasva klubis toimuval pidulikul vastuvõtul osalejatele esineb Trio Contep. See 2013. aastal loodud ansambel koosneb Ukraina muusikaakadeemia rahvapilliosakonna kasvandikest ja esitab peamiselt ukraina rahvamuusikat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 774 korda, sh täna 1)