Suve süngem pool

Järjekordne õnnetusjuhtum, kui Muhu saarel esmaspäeval uppus viiekümnendates aastates mees, paneb küsima, kas oleme enesehävitajad? Alles kirjutasime surmaga lõppenud autoavariist Tõllil. Hooletust suitsetamisest põhjustatud tulekahjud ja elu päästva suitsuanduri puudumine on lehe krimirubriigi tavateemad.

Kuidagi ei saa öelda, et ennetustööd ei tehta. Kampaaniad käivad meediakanalites, koolides ja isegi Titerannas. Lisaks päästetöötajate kodukülastused ja politsei “puhumisreidid”. Lastele näidatakse filmi “Peata purjus sõbrad”. Paraku selgub, et tegelikus elus on ka sõber alkoholi tarbinud ja annab vette läinud kaaslase kadumisest teada alles tunni aja pärast. Kuid siis on lootusetult hilja.

Siinkohal tahaks taas koputada riigimeeste südametunnistusele. Kuhu on jäänud Orissaare komandole lubatud päästepaat? Seekordne õnnetus juhtus ju otse komando ukse all.

Päevaleht kirjutab, et uppumissurmadelt oleme põhjanaabritest soomlastest pikalt ees. Soomet võtame eeskujuks nii koolivõrgu korrastamisel kui haldusreformi korraldamisel. Miks mitte minna uurima, kuidas naabritel, kel tuhat järve ja pikk mererannik, see veeohutusalane töö korraldatud on.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 289 korda, sh täna 1)