Raadio Kadi alustas tänavuse ooperiraadioga

Alates eilsest kuni reedeni saab iga Kadi raadio kuulaja taas mingis mõttes osa Saaremaa ooperipäevadest.

Nimelt toimub saate “Keskpäevatund” ajal veel täna, homme ja ka ülehomme pikem otselülitus Arensburgi ooperikohvikusse, kus vesteldakse nii artistide kui korraldajatega.

Kadi muusikatoimetuse juhi Ahto Nellise sõnutsi kasutavad nad otseülekandeks esmakordselt Skype’i. “Kadi raadios pole Skype’i ülekannet varem kasutatud, seepärast on väike ootusärevus hinges, et kuidas see ikkagi välja tuleb,” tunnistas Nellis vahetult enne esimese otseülekande algust.

Ta uskus siiski, et kõik kulgeb kenasti. Kui esimene Skype’i-ülene saatelõik seljataga, tõdes ta, et kõik toimis ja katkestusi polnud. “Kvaliteet raadiokuulajate jaoks oli kindla peale parem kui varem!”

Ehkki Kadi raadio jaoks oli otseülekanne Skype’i vahendusel esmakordne, on Nellise sõnul tegelikult tegemist juba levinud viisiga. Otseülekanded ooperikohvikust toimuvad reedeni alates umbes kell 11.15 ning kestavad kuni pool tundi.

Ka “Keskpäevatunni” saatejuhi Tõnis Kipperi sõnul läks otseülekanne ooperikohvikust viperusteta.

“Võrreldes eelmise aastaga tegime tehnilises plaanis tohutu sammu edasi. Nemad kuulsid, mis meie rääkisime ja meie kuulsime, mis nemad rääkisid,” kinnitas ta. “Kõige olulisem – publik kuulis ka, mis rääkisime.”

Eile vesteldi ooperipäevade korraldajatega – Eesti Kontserdi direktori Jüri Leiteniga, ooperipäevade kunstilise juhi Aarne Mikuga ja ooperipäevade pressi- ja kommunikatsioonijuhi Lauri Aavaga. Kuna eile jõudis saarele ka Ukraina rahvusooper, on täna võimalik ooperiraadios kuulda vestlust kellegagi Ukraina esindusest.

Kadi raadio teeb Saaremaa ooperipäevade ajal nn ooperiraadiot teist aastat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 137 korda, sh täna 1)