17-aastane jahtkapten oli Muhu Väinal edukas

RÕÕMSAMEELNE KAPTEN: Muhu väina regati noorim kapten Mihkel Šesterikov jahil Maris, mille võib leida Roomassaare sadamast. Foto: Sander Ilvest

RÕÕMSAMEELNE KAPTEN: Muhu väina regati noorim kapten Mihkel Šesterikov jahil Maris, mille võib leida Roomassaare sadamast. Foto: Sander Ilvest

Muhu väina regatil saavutas klassis ESTLYS III 6. koha jaht Maris, mille kapten oli kõigest 17-aastane Mihkel Šesterikov. Tulemusega oli regati noorim kapten rahul: “Natuke uuenenud varustus ja oskuslik meeskond lubas minna püüdma head kohta.”

Sel aastal Saaremaa ühisgümnaasiumis 10. klassi lõpetanud Kuressaare noormees Mihkel Šesterikov on purjetamisega tegelenud alates kuuendast eluaastast. Jahisõidu juurde jõudis Šesterikov hiljem: “Saaremaa merispordi selts on loonud võimalused ka noortele jahi peal tegutsemiseks, viis aastat tagasi kutsuti mind meeskonda. Kohe esimene võistlus viis mind Lätti Rojasse, see oli päris põnev kogemus.” Muhu regatil osales Šesterikov neljandat korda. Eelmiselgi aastal oli ta kapten ja tol korral tuldi oma klassis 9. kohale.

Šesterikov sai jaht Marise kapteniks meeskonna otsusel. Tema sõnul mängis rolli veel see, et ta ise veidi soovis seda kohta ja oli piisavalt agar. Vanemad olijad noorele kaptenile viltu ei vaadanud: “Teised purjetajad suhtusid väga positiivselt sellesse, et ma kapten olin. Eestis on puudu jahisõiduga tegelevaid noori, kes oleksid agarad ja asjatundlikud,” selgitas Šesterikov.

Purjetamisega kavatseb Šesterikov kindlasti ka tulevikus tegeleda: “Kui see pisik on sees, siis sellest lahti ei saa.”

Ettevalmistusi Muhu väina regatiks hakkas Šesterikovi meeskond tegema veebruarikuus. “Lund oli vähe sel aastal ja sai hakata jahi põhja kallal tööd tegema. Alustasime ka sponsori otsingutega, Kuressaares neid leidub, kui otsida,” rääkis Šesterikov.

Sponsorit oli tarvis esipurje pärast, mis ei võimaldanud jahil maksimaalse kiirusega sõita. Noorele meeskonnale tuli appi ehitusfirma BauEst OÜ, mis ostis jaht Marisele uue esipurje. Šesterikovi sõnul suuresti tänu uuele purjele kuues koht saavutatigi.

Kiidusõnu jätkus Šesterikovil ka võistkonnakaaslastele: “Meil on kõik oskajad inimesed.” Peale Šesterikovi kuulusid meeskonda veel vöörimees Henri Lepik, soodimees Rimo Timm, roolimees Kristo Õunap ja taktik Merit Kaal.

Võistluste käigus tuli ette tehnilisi viperusi, kuid noort kaptenit see imestama ei pannud: “Miski pole purunematu.” Tekkinud probleemid lahendati operatiivselt etappide käigus ja seetõttu suudeti head kohta hoida.

Saavutatud kohale lisas kaalukust asjaolu, et klassis ESTLYS III selgitati Muhu väina regatil Eesti meistrid. ESTLYS III klassis osales 23 jahti.

Šesterikovil on suvel plaanis osaleda veel mitmel regatil, kuid ta rõhutas: “Muhu väina regatt on purjetajate laulupidu.”

Raido Kahm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 687 korda, sh täna 1)