Kalal käinud Tõll ja Piret saavad tutvustuse (4)

Kuressaares spaa Meri ees seisev skulptuur “Suur Tõll ja Piret said hea kalasaagi” saab eesti-, inglise- ja venekeelse tutvustava teksti, mida aitab koostada kirjanik Ülo Tuulik.

Ülo Tuuliku sõnul pöördus tema poole palvega aidata kujur Tauno Kanro skulptuurile tutvustust koostada Saaremaa Spa Hotellide nõukogu esimees Ago Liblik.

“Lubasin tõesti Agot aidata, et teeme selle teksti valmis, aga praegu ma vend Jüri lahkumise tõttu selle tekstiga veel tegelenud ei ole,” lausus Ülo Tuulik.

Kirjaniku sõnul tutvustab tekst muistendit, kust Kangro motiiv on võetud. “Loomulikult ei pea tekst olema pikk, küll aga lihtne, selge ja ülevaatlik,” ütles Tuulik. Kui tutvustus valmis, graveeritakse see pronksi ja kinnitatakse skulptuuri juurde.

ASi Kuressaare Sanatoorium müügi- ja turundusjuhi Villi Pihli sõnul tunnevad nii spaa- kui ka teised Kuressaare külalised skulptuuri vastu suurt huvi ning väga paljud lasevad end selle juures pildistada. “Oleks ju hea, kui saadaks teada ka seda, kes Piret ja Tõll olid ning mis nad meile, saarlastele, tähendavad,” rääkis Pihl. “Seni oleme neile, kes on tulnud kuju kohta küsima, jaganud neid selgitusi suuliselt.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 512 korda, sh täna 1)