Kes joob, joob niikuinii

Juulist kehtima hakanud Korrakaitseseaduse alkoholi tarbimist käsitlevate punktide üle on palju vaieldud. On avaldatud arvamust, et riik on seadusemuudatusega midagi väga valesti teinud ning nüüd võib lausa igal pool piiramatult alkoholi juua.

Mina arvan, et mõistlikkuse piirid on alati olemas olnud, on praegu ja tulevikuski– need ei kao kuhugi.

Ka alkoholi tarbimise küsimuses mängivad olulist rolli kogukonna ja piirkonna tavad. Üks natukenegi mõtlev inimene ei lähe linna vahele jalutama, pudel õlut või midagi kangemat käes. Läheb vaid teatud kontingent – need, kes on alati avalikes kohtades joonud. Ka siis, kui see keelatud oli. Tõsi küll, kui varem ma sellistel inimestel pudelit lausa käes näinud ei ole, siis nüüd, pärast 1. juulit küll. Ilmselt on mõnel siis soov avalikkusele ja politseile näidata: seadus ju lubab mul nii käituda. Aga selle pudeli joob ta ju niikuinii kuskil tühjaks.

Seda, et see seadusemuudatus alkoholi pruukivaid noori juurde toob, ma ei usu. Vaevalt see olukord praegusest eriti hullemaks läheb. On ju alati olnud neid noori, kes soovitud pudeli kätte saavad, ning neid inimesi, kes sellele kaasa aitavad.

Meelis Kaubi,
Saare maakonna alaealiste komisjoni sekretär

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)