Nurme jooksis Eesti rekordi

Tiidrek Nurme püstitas Iirimaal Mortonis peetud kergejõustikuvõistlustel 3000 m jooksus uue Eesti rekordi ajaga 7.48,24. Senine rekord kuulus 1981. aastast Toomas Turbi nimele ja oli 0,70 sekundit kehvem.

Tiidrek Nurme sai jooksus kolmanda koha, teda edestasid mehhiklane Juan Luis Barrios (7.44,21) ja ameeriklane Trevor Dunbar (7.45,09).

“Hoidsin terve distantsi tugeva Mehhiko jooksja Juan Luis Barriose järele,” vahendas Nurme oma blogis. “Keskendusin eelkõige sellele, et hoiaksin ennast tema selja taga niikaua kui võimalik. Neli esimest ringi abistasid meid ka kaks tempotegijat.

Läbisime esimese kilomeetri ajaga 2.34. Teise kilomeetri vaheajaks saime 5.10. Olin konkurentsis kuni viimase ringini, kuid siis enam mehhiklase ja ameeriklase kiirendusele vastata ei suutnud. Viimase ringi vaheajaks sain 65 sekundit, mis on ilmselge haamer. Algustempo võinuks olla pisut aeglasem.”

Evelin Mesila
Saaremaasport.ee

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)