Vahase saarel algatati planeering (2)

Kaarma vallavolikogu rahuldas Kaamos Kinnisvara AS-i taotluse ja algatas Vahasel ehituskeeluvööndis asuva Kadaka katastriüksuse detailplaneeringu.

Detailplaneeringu üks eesmärk on ranna ehituskeeluvööndi vähendamine, milleks on vaja keskkonnaameti nõusolekut. Kaarma vallavolikogu otsusest võib lugeda, et kuna Kadaka katastriüksus asub ligi 99 protsendi ulatuses ranna ja kalda ehituskeeluvööndis, tehakse algatatava detailplaneeringuga ettepanek muuta valla praegu kehtivat üldplaneeringut.

Kaamos Kinnisvara AS-i juhataja Priit Uustulnd jäi teemat kommenteerides üpriski kidakeelseks. “See on tore, et vald detailplaneeringu algatas ja meie ideed toetab,” ütles ta. “Lõppsõna on aga ikkagi keskkonnaametil ja kui nemad ütlevad, et valla üldplaneeringu muutmisega nad nõus ei ole, siis jääb kõik endiseks.”

Seepärast ei soostunudki Uustulnd eile avalikustama, mida nad Vahase saarele kavandavad. “Räägiksin kõigist nendest plaanidest hea meelega alles siis, kui planeering on kehtestatud,” lisas ta.

Kaarma abivallavanem Urmas Sepp ütles, et vastavalt kehtivale üldplaneeringule võib Vahase saarel praegu ehitada vaid õuealale. “Minu mäletamist mööda mõned aastad tagasi püstitati seal üks abihoone just õuealale,” ütles ta. “Olen vallavalitsuses töötanud juba viis aastat ja ei mäleta, et selle aja jooksul oleks sinna midagi muud ehitatud.”

Mis puudutab aga Kaamos Kinnisvara, siis Sepa sõnul taotlevad nemad ehitust alale, kus vanad vundamendid on küll olemas, kuid hooned ise hävinud. “See tähendab, et tänases mõttes ei ole see enam õueala,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 403 korda, sh täna 1)