Meie eliit

See, et Kuressaare päästjate eliitkomando juba kolmandat korda mandri ametivendadele ära tegi – seekord lausa “pika puuga” –, väärib tunnustust. Ilmselt on meie mehed paremini valmistunud ja rohkem harjutanud, kui edestavad teisi komandosid erinevates võistlusülesannetes lausa minutitega.

See aga tekitab küsimuse, kas on meie mehed nii head või ehk ei vääri teised võistlusel osalenud meeskonnad eliitkomando nimetust. Või ei võta nad võistlust tõsiselt? Või ehk mängis oma osa ka see, et mitmed meeskonnad Tallinnast puudusid.

Sest, nagu arvas ka Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe, ei tohiks üks meeskond teisi nii pikalt edestada. Sekunditega – seda küll, aga mitte minutitega.

Kui mehed end tänavustel võistlustel proovile panid, oli Saarte Hääl tunnistajaks publiku seast kostnud kommentaarile selle kohta, miks saarlased mandri meestest nii palju kiiremad on. Eks ikka seepärast, et meil siin on komandosid vähe ning seetõttu peavad meie päästjad end kiiremini liigutama kui nende mandri-kolleegid. Meie siin ju teistele loota ei saa.

Seega – rõõmustagem oma esindajate edu üle. Ja lootkem, et meil eliitkomando meeste abi kunagi tarvis ei lähe.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 218 korda, sh täna 1)