FOTOD: Kuressaare päästjad kaitsesid edukalt Eliitkomando tiitlit (4)

VÕIDUKAS MEESKOND: Kuressaare komando koosseisus (vasakult) Tom Torn, Eiko Oriehovs, Heiki Sink, Janek Reinaru ja Janek Kudrjavtsev. Foto: Irina Mägi

VÕIDUKAS MEESKOND: Kuressaare komando koosseisus (vasakult) Tom Torn, Eiko Oriehovs, Heiki Sink, Janek Reinaru ja Janek Kudrjavtsev. Foto: Irina Mägi

Seitsmendat korda toimunud Eliitkomando võistlustel suutsid saarlased kaitsta eelmisel aastal võidetud tiitlit. Alavõit jäi võtmata vaid viimasel alal, milleks oli tulekahju kustutamine.

Kuressaare komando edestas teise koha pälvinud Pärnu komandot kokkuvõttes ligi viie ja kolmanda koha saanud Muuga komandot ligi kuue minutiga. Sellega on Kuressaare komando teine meeskond pärast Nõmme komandot, kes on suutnud Eliitkomando tiitlit kaitsta. Nõmme komando sai sellega hakkama 2010. aastal. Ent saarlased on ainsana võitnud need võistlused koguni kolmel korral – 2011., 2013. ja 2014. aastal.

Kuressaare komando koosseisus võistlesid seekord meeskonnavanem Janek Kudrjavtsev, päästjad Eiko Oriehovs, Heiki Sink ja Tom Torn ning autojuht Janek Reinaru.

Tänavu osales Eliitkomandol üheksa meeskonda, mis on veidi vähem kui eelmistel aastatel. Tavaliselt on osalenud meeskondade arv napilt ületanud kümne piiri. Kuressaare komando päästja Tom Torn tõi välja, et mitmed tugevad Tallinna komandod jäid tulemata. Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe kommenteeris, et pisikene liikumine osavõtjate osas käib kogu aeg. “Tõenäoliselt omas mõju veidikene tüütu Saaremaale tulemine,” ütles Lindmäe.

Lindmäe oli rahul nii võistluste käigu kui korraldusliku poolega: “Pidurdavaid apse ja takistusi polnud, pisikesed nihked ajakavas on mõistetavad.”

Võitu loomulikult oodati ja loodeti Lindmäe sõnul, kuid nii suurt edu mitte: “Tulemus on kuhjaga suurem, kui oodata oleks tohtinud. Nii pikki vahesid ei ole võitja mitte kunagi enne saanud, nii et miski on meie võistluses vist halvasti.” Samas ütles Lindmäe, et kõigil olid võrdsed võimalused, kuid mingid muudatused järgnevatel aastatel ilmselt sisse viiakse. Millised need olema saavad, seda ei osanud Lindmäe veel täpsustada, kuid lisas, et kindlasti antakse kõigile osalejatele neist teada.

Kaheksandale kohale tulnud Häädemeeste komando pealik Enno Teor jäi samuti korraldusega rahule. Lisaks leidis ta, et Eliitkomando võistlused on komandode jaoks olulised: “Eks iga komando tahab ennast näidata. Miks mitte näidata, et ka ääremaal on head komandod olemas.” Oma meeskonna tulemuse kohta Eliitkomandol arvas Teor, et see oleks võinud parem olla.

Kuressaare komando liikmed pikemaid kommentaare anda ei soovinud. Sellest võib vaid järeldada, et Kuressaaret ja selle ümbrust kaitsevad õnnetuste eest tegude-, mitte jutumehed.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 286 korda, sh täna 1)