Ikka see prügi (1)

Septembrist ootavad Kuressaare ja Kaarma elanikke ees muudatused. Senise kohaliku prügivedaja asemel astuvad ametisse suurfirma Ragn-Sells jäätmevedajad. Ja nagu ikka, toob uus süsteem endaga kaasa palju küsimusi ja ebakindlustunde tarbijate hulgas.

Kuigi prügikäitleja lubab teavitamist alustada augusti algul, on ta juba välja käinud, et raha maksmisest ei pääse keegi. Nimelt kasseeritakse edaspidi kõigilt kinnistuomanikelt, kel liitumisleping puudub, tasu miinimumpaketi järgi ehk 1,20 eurot tühjendamiskorra eest. Vaevalt see summa tühjade kinnistute omanikke tegutsema paneb, aga väikest ebamugavust tekitab see neile ikka.

Hirmutavalt kõlab aga regioonijuhi jutt, et võibolla nad piisavalt tihti kaugematesse väikeküladesse ei jõuagi. Tähendab see ju, et jälle hakkavad metsa alla tekkima prügikuhjad ja kodus pliidi all või ahjus põletatakse pakendeid, mis taaraautomaati ei kõlba.

Ning korteriühistud, kes jäätmete sorteerimisse hoolsalt panustanud, saavad nüüd karistada: nende suurte konteinerite tühjendamine kallineb kaks korda.

Veelgi hämmastavam on regioonijuhi seisukoht, et ühekordsete tellimustena nad prügi ei vea. Kuidas ja kuhu siis linnakodanikud n-ö graafikuvälise prügi peavad panema?

Küsimusi on palju, vastused saame aga augustis. Võibolla?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 213 korda, sh täna 1)