TTÜ Kuressaare kolledžisse on 117 tahtjat (4)

4. juulil lõppes uute üliõpilaskandidaatide registreerimine Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) Kuressaare kolledžisse.

Õppedirektor Kaia Eelma sõnul on kolledžisse tahtjaid esialgsete andmete põhjal 117. “Kõige suurem konkurss on väikeettevõtlusse, kus ühele kohale kandideerib kolm inimest,” ütles Eelma. Tema andmeil on soov tulevikus väikeettevõtlusega tegeleda lausa 42 tulevasel tudengil.

Kui kõige populaarsem kolmest erialast on väikeettevõtlus, siis meretehnika ja väikelaevaehituse erialale on end registreerinud kõigest 23 tahtjat ja kohti jääb veel ülegi. Turismi- ja toitlustuskorralduse erialale studeerima asuda soovib hetkeseisuga 52 õppurit.

“Need siiski pole veel lõplikud arvud, sest paljud kandidaadid on oma nime kirja pannud mitmesse ülikooli ja mitmele erialale, seega lõplik nimekiri uutest tudengitest selgub juuli teises pooles,” selgitas TTÜ Kuressaare kolledži õppedirektor. Kui sisuliselt on tudengikandidaatidel nüüd vaja oodata vaid pingeridade selginemist, siis väikeettevõtluse erialal loeb lisaks gümnaasiumi lõpueksamite tulemustele ka motivatsioonikiri.

Kristi Luha

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 672 korda, sh täna 1)