FOTOD: Jahid ja kaubalaev vajasid abi

Foto: Sander Ilvest

Foto: Sander Ilvest

Neljapäeval kell 20.46 palus Saksamaa lipu all sõitev jaht abi sadamasse pukseerimiseks. Alusel oli mootoririke ja purunenud puri. Pardal viibis üks inimene, kelle tervis ohus ei olnud. Abipalvele reageerinud piirivalvelaev Valve alustas kell 23 jahi pukseerimist Lehtma sadamasse Hiiumaal. Sadamasse jõudis jaht reede hommikul kell 5.50.

Laupäeval kella 3 paiku sõitis Muhu saarest kirdes roolirikke tõttu madalikule Hollandi lipu all sõitev kaubalaev. Roomassaarest Soome Kuopio sadama poole teel olnud alusel oli kaheksa inimest, kelle elu ohus ei olnud. Kell 5 jõudis sündmuskohale piirivalvelaev 112 Valve.

“Kell 7.27 suutis alus end omal jõul madalikult vabastada ja suundus kontrolliks Heltermaa sadamasse,” ütles politsei pressiesindaja Heiko Leesment.

Pühapäeval kell 18.40 andsid vabatahtlikud Kuressaare merevalvekeskusele teada, et Kuressaare jahisadamasse sisenemisel on Saksamaa jaht madalikul (fotol). Alusel oli kaks inimest. Vabatahtlikud alustasid jahi madalikult vabastamist.

Kell 19.09 suudeti jaht madalikult lahti saada ja Kuressaare kordoni mootorpaat saatis aluse sadamasse.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 525 korda, sh täna 1)