Lossivallid saavad hoiatussildid

Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa küsis muinsuskaitseametilt nõusolekut linnusevallidele piirete paigaldamiseks, kuid muinsuskaitseametis tema idee toetust ei leidnud.

Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor Rita Peirumaa leidis, et sellised piirded rikuksid vaate ajaloolisele kaitserajatisele. “Piirded muudaksid tugevalt omaaegse autentsena säilinud kaitsesüsteemi olemust,” vastas ta muuseumi direktorile.

Inspektor näeb külastajate vallidel valitsevatest ohtudest teavitamise lahendusena hoiatusmärkide ja selgitavate siltide paigaldamist.

Püüa kinnitas, et oht vallidel kõndijatele on reaalselt olemas ja seega paigaldavad nad sinna kindlasti hoiatussildid, nagu muinsuskaitseamet soovitas. Millal ja millise kujundusega sildid olema saavad, direktor veel öelda ei osanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 407 korda, sh täna 1)