Salme vallateater esindab Eestit Põhjamaade festivalil

Eile sõitsid Soome Porvoosse NEATA (Põhjamaade ja Baltikumi harrastusteatrite Allianss) teatrifestivalile etendusega “Puudutamata” Salme valla kultuurijuht ja lavastaja Maire Sillavee ning hobinäitlejad isa Meelis ja poeg Karl Juhandi.

“Puudutamata” on lavastus, mis pälvis tänavu jaanuaris laureaaditiitli Eesti harrastusteatrite riigifestivalil Viljandis. “Me ei oska üldse arvata, kuidas läheb,” ütles Meelis Juhandi eile telefonitsi just laevale minekuks check-in’i tehes, aga lisas, et kindlasti hoidku kõik saarlased neile pöialt.

Festivali avatseremoonia toimuski juba eile õhtul kell 19, Juhandid aga on laval täna kell 15.30. Mängitakse küll eesti keeles, ent inglisekeelne tõlge projekteeritakse ekraanile.

Saarlastega on kaasas ka Eesti harrastusteatrite liidu esindus ning loo autor Küllike Veede.

Kokku osaleb teatrifestivalil 11 riiki. Festivali korraldajad on Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU rf, Suomen Harrastajateatteriliitto ry SHT ja Työväen Näyttämöiden Liitto ry TNL. Eesti Harrastusteatrite Liit kuulub Ülemaailmsesse Harrastusteatrite Liitu alates 1991. aastast. 1998. aastal moodustati maailmaorganisatsiooni piirkondlik koostööorganisatsioon Põhjamaade harrastusteatrite Allianss NEATA. Eesti Harrastusteatrite Liit korraldas NEATA festivali 2004. aastal Viljandis.

Salme vallateatri “Puudutamata”, mis nüüd Soomes Eestit esindab, esietendus 25. jaanuaril Salme rahvamajas “Lühikeste lugude õhtul”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 177 korda, sh täna 1)