Mis on ühist ilvesel ja puugil? (3)

IKKA VEEL PUNETAB: Puugihammustuskohad Õie Rahneli küünarvarrel punetavad endiselt.
Foto: Irina Mägi

Perearst Elo Lember teab sellele viktoriiniküsimusele vastust, kuigi esialgu ei tundu suurel kaslasel ja pisikesel putukal küll midagi ühist olevat. “Kumbki ei karga oma saagile kallale puu otsast,” kummutab tohter levinud müüdid.

Kuressaares õmblejana töötav Õie Rahnel pole oma teada kunagi ühtki puugihaigust põdenud. Mis sest, et neid putukaid on ta enda küljest leidnud enam kui kord ja sel kevadel lausa kuus tükki korraga. “Näiteks siin käe peal oli,” demonstreerib Õie küünarvarrel ikka veel punetavaid hammustuskohti. See aga, et need ikka veel punetavad, tuleb Õie sõnul sellest, et ta on allergiline – isegi sääsehammustused paistetavad suurteks kupladeks ja sügelevad mis hirmus. Puugihammustuste vastu oli abiks perearsti väljakirjutatud salv.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 619 korda, sh täna 1)