VIDEO: Taiwani tantsuteater annab Kuressaares tasuta etenduse (1)

Saarlasest riigikoguliikme Kalle Laaneti eestvedamisel on tänu riigikogu Taiwani toetusgrupi sidemetele saabumas suve teises pooles Saaremaale midagi tõeliselt eksootilist.

Nimelt toimub augustis Kuressaare spordikeskuses suur Taiwani Team-Win Lion Dance Theatre’i ehk eesti keeli Taiwani lõvitantsu teatri etendus. Midagi taolist pole Saaremaal enne nähtud, kinnitas Kalle Laanet Saarte Häälele.

Laanetil oli oma sõnul juba mullu mõttes, et Saaremaa ooperipäevadeks võiks ju saarele tuua mõne Taiwani suurepärase ooperiteatri. “Oldi tegelikult huvitatud sellest, et tuua juba sel aastal Saaremaa ooperipäevadele Taiwani ooperiteater,” tunnistas ta. Ooperipäevade tarvis oli aga selleks aastaks valik langenud Ukraina ooperiteatrile.

Kuressaares näeb mitmeosalist värvikat ja eksootilist lendavate lõvide tantsuetendust 21. augustil spordikeskuses. Lisaks Kuressaarele antakse üks etendus Riias ja Tallinnas.

Märkimisväärne on Taiwani tantsuteatri saarele tulek Laaneti hinnangul kindlasti ka seetõttu, et sellise koosseisuga nii suurt teatrit pole Aasiast varem siiakanti sattunud. Esinejaid on Taipeist Kuressaarde tulemas ühtekokku kümmekond.

Tantsuetenduse toimumist Kuressaares toetavad peale Kalle Laaneti ka Kuressaare linnavalitsus, Kadi raadio ja Saarte Hääl.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 394 korda, sh täna 1)