Posti vedanud sotsiaal-töötaja lahkub ametist (8)

Lümanda vallavalitsus rahuldas ametiautot väärkasutanud hoolekandetöötaja lahkumisavalduse ja kuulutab välja konkursi uue töötaja leidmiseks.

Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson ütles, et valla hoolekandetöötaja Jelena Pšenitšnaja esitas ise lahkumisavalduse 18. juunil, kui Saarte Hääles ilmus artikkel, mis kõneles vallas sotsiaaltööks ette nähtud auto kasutamisest postiveoks Kuressaare linnas.

“Tegu on väga kahetsusväärse juhtumiga, mis muud võimalust kahjuks ei jätnud,” põhjendas vallavanem vallavalitsuse eilsel istungil tehtud töölt vabastamise otsust. “Oma tööd vallas tegi Jelena muidu hästi ja südamega,” lisas ta.

Riigi poolt sotsiaaltööks eraldatud elektriautode kasutamist reguleerib sotsiaalministri määrus, mis ütleb, et auto on mõeldud vaid “vahetu klienditööga seotud tegevuseks”. Sotsiaalministeeriumi andmetel läbisLümanda Mitsubishi i-MiEV eelmisel aastal 47 602 km. Enamiku elektriautode läbisõit jäi 2013. aastal alla 10 000 km.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 933 korda, sh täna 1)