Politsei soovitab kahtlasi saage mitte osta (5)

Mitmel pool Saaremaal on tumedaverelised võõramaalased pakkunud Poola numbrimärgiga autost saage müüa. Politsei soovitab enne sae ostmist siiski hoolikalt riske kaaluda.

“Minu teada pakutakse Stehl’i (mitte Stihl’i – toim) saagi, mis on halva kvaliteediga ja garantiita kaup. Ostja peab arvestama, et tegemist on garantiita kaubaga ja sael võib esineda kvaliteediprobleeme,” ütles Kuressaare kriminaaltalituse eriasjade uurija Veigo Väli.

Väli sõnul sai politsei saagide pakkumise kohta pühade ajal mitu teadet ja kriminaalpolitseinikud tahtsid koos patrulliga nimetatud autot, müügiks pakutavaid saage ja müüjaid kontrollida, kuid neil ei õnnestunud võõraid tabada.

Avalikult hoiatatakse saarlasi Facebooki grupis “Märgatud Kuressaares”, kus antakse teada, et Makrose juures pakkusid mustlased Stihli mootorsaagi. Auto oli Poola numbrimärgiga tumesinine Opel.

Veigo Väli soovitab näiliselt soodsatena tunduvatest käest kätte tehingutest hoiduda. Sellistel puhkudel ei ole ostetaval kaubal garantiid ja pole teada, kas te ka tegelikult ostate kauba, mida näiliselt pakutakse. Tegemist võib olla mingi odava võltskaubaga, mis kannab mingi firma nime (või ligilähedast nime).

“Näiliselt soodsa hinnaga kauba puhul on ka oht, et ostate midagi, mis on kelleltki varastatud. Sel moel toetate kurjategijaid ja julgustate neid uusi kuritegusid toime panema, sest nad saavad enesekindlust juurde – turg on ju olemas,” lisas Veigo Väli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 179 korda, sh täna 1)